Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дarkwaвe Raдomir и "новите" млади – какви послания да очакваме?

Снимка: radio.ivaylodemidov.info

Алтернативно радио, звучащо от малък български град - какви са шансовете на Дarkwaвe Raдomir, което е онлайн радио, да промени начина на мислене на "новите" млади?

“Към момента съм сигурен, че слушателите на нашето радио биха защитили най-демократичните ценности. Тези, които изначално са водени от човешката емпатия. Тези общества, които виждаме, че са по-зрели от нашите, са имали катарзис. Минали са всички тези процеси, които текат при нас, просто при нас са по-бавни и нещата са се случили по-късно“.

Това каза в интервю за БНР музикантът и създател на радиото Ивайло Демидов, Ivashkin von Mephisto.

Според него за младото поколение липсват ориентири как сме живели ние и какво ни кара сега да бъдем срещу формации като “Възраждане“ и подобни на тях. Той счита, че причината се крие в това, че ние имаме целия поглед върху политическия процес и впечатления от първо лице. 

“Има основни опорни моменти в това, което се случва в едно общество, за да узрее. Понеже виждаме краен продукт, краят на това как може да бъде, а виждаме също, че при нас не сме така, обяснението е, че обществото не е узряло, за да бъде достатъчно емпатично. Това са неща, които се случват бавно“, казва в ефира на “Нашият ден“ Ивайло Демидов и посочва:

“За съжаление две-три поколения са възпитани в чалга-култура и произтичащите от нея ефекти върху отношенията, като разговори, свързани само с пари. Трябва да има някаква форма на влияние срещу това - Дarkwaвe Raдomir е такава форма“.

Чуйте пълния разговор в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Иван Станчов

Снежина Мечева: Заветът на Иван Станчов и българското самосъзнание в чужбина

Разговор със Снежина Мечева – дългогодишен директор на Българското училище "Иван Станчов" към Българското посолство в Лондон по повод издаването на специална брошура, посветена на делото на големия български дипломат и филантроп Иван Станчов. Мечева, съосновател на Асоциа а цията на българските училища в чужбина , припознава като своя..

публикувано на 11.07.24 в 13:17
Кънчо Стойчев

Кънчо Стойчев: Смислено, работещо, действено правителство в тази обстановка не е възможно

За зациклянето в българската политическа система, което обещава нови избори – разговор в "Нашият ден" със социолога Кънчо Стойчев . Шанс за положителна промяна в настоящата политическа обстановка няма, смята Стойчев. " В демократичната система основният играч са политическите партии, но нашите не са на висотата на историческия момент и на..

публикувано на 11.07.24 в 10:02

Нуждите на технологичното предприемачество у нас

Как могат да бъдат подкрепени младите хора, които имат интерес към технологичното предприемачество в България, и защо това е важно? Доц. д-р Петко Руско в, преподавател по технологично предприемачество във Факултета по математика и информатика на Софийския университет, консултатнт и ментор,  разказва в "Нашият ден" за класа по технологично..

публикувано на 11.07.24 в 09:22

BreastНelp Summer Talks – информационна среща за пациенти с рак на гърдата

Онлайн приложението BreastHelp предлага възможност за бърза и ефективна телеконсултация с водещи специалисти, както и възможността за запазване на час за преглед или образно изследване онлайн. Приложението предлага и отговори на най-често задаваните въпроси за рака на гърдата. Д-р Ваня Митова , началник на Отделението по хирургия на..

публикувано на 10.07.24 в 14:33

Силни и слаби страни на здравния туризъм у нас

Балканите стават все по-притегателна дестинация за медицинския туризъм, а България привлича 50 000 здравни туристи годишно – коментар в Lege Artis на Петър Галев от CredoWeb. Според чуждите платформи, върху които се базира статистиката, България привлича чуждестранни пациенти с големия брой здравни заведения – най-много на глава от..

публикувано на 10.07.24 в 13:45