Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вечната музика на Камелия Тодорова

Снимка: Петър Вълчев

На Sofia Summer Fest в Южен парк II зад музея "Земята и хората", Камелия Тодорова на 20 юли 2023 г., от 19.30 часа представя лятно издание на проекта "Вечната музика". Музикалната програма включва любими на поколения джаз стандарти, поп, рок, ритъм енд блус и соул хитове. Камелия Тодорова ще зарадва публиката с нов поглед върху класически и съвременни композиции.

Проектът "Вечната музика" непрекъснато се развива. В лятното му издание, публиката ще чуе и интерпретации на песни на изпълнители от новата музикална история като Марвин Гей, Арета Франклин, Тина Търнър и други. Ще звучат и едни от най-красивите емблематични български авторски песни от репертоара на Камелия Тодорова.


"Вечната музика" е пътуване в световната музикална история. Отличава се с нови интерпретации, съвременен поглед и приемственост на българската музикална сцена. За този проект, неповторимата Камелия Тодорова създава екип от млади талантливи музиканти и изпълнители – трио беквокали и квартет музиканти. Аранжиментите на включените в концерта произведения са създадени от Юлиан Янев. Той е доказан на българската музикална сцена пианист и е ръководител на музикалния квартет. В него се включват и Щерион Пилидов – китара, Радослав Славчев – бас, Георги Марков-младши – ударни.

Всичко около създаването на лятното издание на "Вечната музика" и предстоящите и концерти ще научите от интервюто, което Камелия Тодорова даде за "Артефир".

Снимки: Петър Вълчев
По публикацията работи: Росица Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Станислав Почекански и Аделина Александрова в студиото на програма „Христо Ботев“

Станислав Почекански: Успехите на моите ученици са двигател, който ме кара да вървя напред

"Общуването с младите хора не само ме зарежда, но и ме обогатява – казва Станислав Почекански. Вече девет години той е Председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци, но освен това е и великолепен цугтромбонист и преподавател, който заслужено се гордее с постиженията на своите ученици от класа по камерна музика. – Със своя мироглед и..

публикувано на 17.05.24 в 15:45
Гергей Мадараш, гост-диригент

Томас Аунер и Гергей Мадараш в дебют със Симфоничния радиооркестър

Интригуваща и стилно подбрана програма предлага Симфоничният оркестър на Националното радио на 17 май, петък, от 19.00 часа , който ще бъде излъчен в пряко предаване на вълните на програма "Христо Ботев". Концертът в столичната зала "България" под надслов "Симфонични контрасти" под палката на унгарския гост-диригент Гергей Мадараш, който..

публикувано на 17.05.24 в 08:58

"Княз Игор", опера в 4 действия и пролог от Александър Бородин

Либрето: Александър Бородин (по мотиви от руската епическа поема от ХІІ век "Слово за похода на Игор" и материали от исторически летописи) Първо изпълнение: 23 октомври 1890 година, Мариински театър, Санкт-Петербург Първо изпълнение в България: 29 септември 1922 година, София Действащи лица: • Игор Святославич - Северски княз – баритон •..

публикувано на 17.05.24 в 08:50
Бомбино (в средата) с Джакраве Юба Диа (бас) и Кори Уилхелм (барабани) на първото им гостуване в България (ноември, 2023 г.)

Омара "Бомбино" Моктар с два камерни концерта в София

След фурора си на голяма клубна сцена у нас в началото на миналия ноември Бомбино реши да повтори и потрети с два концерта във формат "limited edition"за по 180 човека всеки – на 22 май, сряда , и на следващия ден – 23 май, четвъртък, в зала "Сингълс" на НДК (вход А4). Поканата, както и миналия път, идва от платформата "Афровизия" и..

публикувано на 16.05.24 в 21:36

"Бенджамин Бътън" на сцената на Областния музикален театър Линц

През 1860 година в Балтимор се ражда Бенджамин Бътън, но не като малко, сладко бебе, а като брадясал старец. Съдбата му е предначертана: той ще изживее живота си в обратен ход и от ден на ден ще става… все по-млад. Когато на 50-годишна възраст Бътън се запознава с почти 30 години по-младата от него Хилдегарде, главният герой трябва всичко да заложи..

публикувано на 16.05.24 в 18:21