Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антон Митов представя: Ликвидиране на последствията от 8 март

За Виена, не по виенски – разказ от първо лице на пътешественика Митов и има ли котка в самолета.

Как се прогонват лоши мисли в Деня на прогонване на лошите мисли и Рождения ден на куклата Барби?

Къде, защо и от кого са забранявани забранените филми?

Прилики и разлики между Международния ден на жената и Всенародния ден на ликвидиране на последствията от 8-и март.

Снимка – БНР
По публикацията работи: Милена Очипалска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пъстър свят

Светът на Силвия Абрашева от Пловдив е пъстър и следователно пъстър е светът и на всички онези, които носят облеклата и ползват аксесоарите и предметите за бита, които Силвия шие в малкото си ателие в пловдивския квартал "Тракия". Освен шивач и дизайнер на кройките, Силвия е и дизайнер на десените, които отпечатва на бял плат. И всичко това..

публикувано на 21.06.24 в 17:15
Георги Ганев

Борисов и Пеевски не са евроатлантици – борят се за свят, обратен на върховенството на закона

Тази седмица се навършват 10 години от фалита на КТБ – Корпоративна търговска банка. Три години по-късно през 2017-а излезе книгата "Държавата КТБ" на разследващите журналисти Зорница Маркова, Росен Босев, Николай Стоянов и други колеги. Книгата бе част от проекта "КТБ: какво се случи?", чийто ръководител бе Георги Ганев , икономист, програмен..

публикувано на 21.06.24 в 16:30
адв. Елка Пороминска (вдясно) и Анелия Торошанова

Асоциацията за жените адвокати става на 10 години

Асоциацията за жените адвокати чества своя 10-годишен юбилей. За това време тя работи в няколко основни насоки –  Защита срещу насилието  (в частност срещу домашното насилие);  Електронно правосъдие ; професионално и духовно развитие на членовете. Целите на Асоциацията са разнородни, но могат лесно да се трансформират в помощ и защита на българските..

публикувано на 21.06.24 в 15:20

След унищожителната градушка: как се справят жителите на Шипка?

В рубриката "Темите на деня" ще представим живота на жителите на град Шипка след разрушителната градушка и поройния дъжд. Ще разгледаме нанесените щети и как ще бъде възстановена "Чирпанлиевата къща" - паметник на културата от местно значение и една от малкото запазени възрожденски къщи в Шипка. Разговаряхме с Татяна Косекова, председател на..

обновено на 21.06.24 в 13:05
Анелия Торошанова и Тодор Тодоров

Трябва ли да се премахне следствената тайна?

Трябва ли а се премахне следствената тайна? Тази следствена тайна свещена крава ли е? Ние трябва ли да я пазим, или може да я погазим? Това е темата на предаването "Законът и Темида".  Тодор Тодоров , криминалист и графолог, консултант на "Законът и Темида", коментира: Колко е важна следствената тайна "Следствената тайна се извежда от понятието..

публикувано на 21.06.24 в 12:35