Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изкуството в помощ на природата

Благотворителен търг за набиране на средства за детския фестивал "Ние сме децата на реката"

Новоучредената фондация за изкуства InBetween организира благотворителен търг "Ние сме децата на реката" на 22 април в галерия "УниКредит студио" в София. Целта на инициативата е да подпомогне организирането на детски фестивал, чрез който децата и техните родители да преоткрият градските пространства и природата около тях чрез разнообразни занимания – творчески ателиета, спортни занимания и семейни разходки.


По време на благотворителния търг участниците ще имат възможност чрез дарението си да подкрепят фондацията, която започва подготовката за първото издание на детския фестивал за изкуства "Ние сме децата на реката" в Пловдив.

Инициаторите се надяват посланието им за опазване на природата с помощта на изкуството да достигне до повече хора, които да подкрепят пилотното издание на фестивала с кауза и страхотен потенциал.

Пилотното издание на ежегодния детски фестивал за изкуства "Ние сме децата на реката", ще се проведе през месец септември в Пловдив. Вдъхновени от природата като "велик артист", организаторите избират локация за фестивала – бреговете на река Марица.


Мисията на фестивала е да сближи децата с изкуството като предостави възможност за откриване на нови творчески хоризонти пред подрастващите, развивайки техния творчески потенциал. Едно от посланията, които ще отправи събитието, е насочено към връзката на малки и големи с природата и възможностите, които ни дава реката за отдих и забавление. Основен акцент ще бъде темата за превенция на замърсяването и нашата роля за опазване и грижа на природната среда.

Снимки: ФС на InBetween

По публикацията работи: Росица Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

София – домакин на световната среща на IETM през юни

От 12 до 15 юни в София ще се проведе годишната среща на Международната мрежа за съвременни изпълнителски изкуства (IETM - International network for contemporary performing arts ). Домакин на събитието е Регионалният център за съвременни изкуства "Топлоцентрала", който ще посрещне представители на артистични компании, изпълнители,..

публикувано на 26.05.24 в 09:10

"Очила и нови разкази" на Иво Сиромахов

13 години след като за първи път изненада читателите, в ново издание, допълнено с 13 нови истории, излиза сборникът "Очила и нови разкази" от писателя, журналист, сценарист и водещ Иво Сиромахов. Иво Сиромахов: Светът на българина е предимно свят на материалното В 31 истински и почти истински истории той маха мантията си на едно от..

публикувано на 26.05.24 в 08:50

Расим се завръща към живописта

Красимир Кръстев, по-известен като Расим (Rassim), показва свои работи под името "Недовършени творби", които са започнати след 2006 година и са били недовършени и непоказвани. Художникът се завръща към живописта след години на експериментиране с фотографията, видеото и инсталациите. Във фокуса на настоящата изложба е собственото му тяло...

публикувано на 25.05.24 в 10:25
Деян Ангелов и Стефания Колева

Стендъп театър "без гаранция"

Стефания Колева и Деян Ангелов ще ни въвлекат в серия от комични ситуации в стендъп театъра "Без гаранция" . Премиерата е на 27 май в кино "Люмиер" в София . "Без гаранция" е комично състезание без заобикалки, в което всички предразсъдъци трябва да бъдат оставени на резервната скамейка. Кой ще вземе купата? Няма гаранция", споделя..

публикувано на 25.05.24 в 08:25

Българският език като дом, комфорт, сигурност и любов от пръв поглед

Българските медии по света съхраняват езика, културата и историята ни, макар това да се оказва трудна задача. Често журналистите, които списват български списания, вестници или правят онлайн издания и предавания, са напълно сами в това свое патриотично начинание. Ден като 24 май беше подходящото време, за да говорим за общия ни дом, наречен..

публикувано на 24.05.24 в 21:05