Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рожден ден с ретроспекция: Стефания Колева за личното и професионалното израстване

| обновено на 29.07.24 в 09:00
Стефания Колева
Снимка: Пламена Бачийска

Днес, на 29 юли, честитим рождения ден на талантливата актриса Стефания Колева. За нея този период е изпълнен с летни турнета и нови професионални предизвикателства. Заедно с актьора Деян Ангелов, тя участва в множество представления на открито в големите градове на страната, а през август и септември ще я видим и на сцената на "Маймунарника" в "Борисовата градина".

На своя рожден ден Стефания прави кратка ретроспекция на изминалата година. В рубриката "Епизоди от живота" на предаването “Нашият ден” тя споделя своите мисли и преживявания: "Много неща и много пластове се разместиха оттогава. В професионален план крачките, които правя, са по отношение на продуцентството, избирането на текстове, работата с много хора, пътуването – това са неща, които изграждат и в същото време са доста отговорни", разказва тя. Стефания споделя, че в личен план също е преживяла значителни промени, включително и по-голяма близост с нейната дъщеря, което за нея е важно личностно израстване.

В рамките на същата рубрика актрисата разказва и подробности за проекта "Театър в парка" и особеностите на летните сцени на открито: "Хората трябва да се съберат на едно място и да споделят заедно едно изживяване. Летните сцени са нещо много приятно – хората са навън, времето е хубаво, човек се чувства свободен по особен начин, по-различно е", казва тя.

Стефания споделя и за интересни гафове на сцената. На едно от изминалите представления например е имало проблем с микрофоните, което е довело до спиране на спектакъла. "Нищо не се чуваше, спрях представлението и се извиних на публиката. Не помня точно какво казах, но публиката много се разсмя", разказва тя. След това актьорите продължили спектакъла, като дефектът се превърнал в ефект.

За рождения си ден Стефания споделя, че ще празнува с приятели и дъщеря си, без да планира нещо специално.

Пожелаваме на Стефания Колева още много успешни проекти, лични и професионални постижения и, разбира се, незабравими моменти на сцената и извън нея!

Чуйте разговора в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът за електронна музика No Signal се мести на Витоша

От 2 до 4 август на хижа "Планинец" във Витоша ще се проведе фестивалът за електронна музика, организиран от независими артисти No Signal. През последните години фестивалът се утвърди като значимо събитие в електронната сцена, но тази година организаторите са принудени да променят локацията си. Тазгодишното издание няма да се състои на обичайното си..

обновено на 29.07.24 в 10:37

"Академия за младежко участие", или какво е важно в политиката

В рубриката "Темата на деня" на предаването "Нашият ден" от Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите, съвместно с Национален младежки форум, обсъждаме какви са резултатите от двугодишния проект "Академия за младежко участие". Проектът "Академия за младежко участие", финансиран от програма „Еразъм+“ на Европейската комисия, завърши с кръгла..

обновено на 29.07.24 в 10:14

В "златното" село Дъбене

Село Дъбене се намира в община Карлово, област Пловдив и в него живеят 1454 човека. То се споменава в началото на турското владичество и през 1576 г. под името Салих. Има данни, че в района на Дъбене е имало древни селища, което се потвърждава от направените археологически разкопки, намерените ценни накити и предмети на бита. През 2004-2012 г. при..

публикувано на 27.07.24 в 09:15

Медиацията – предимства и въпроси

В рубриката на "Законът и Темида" "Съвети на адвоката" адв. Елиза Николова, председател на Професионалната асоциация на медиаторите в България, консултант на "Законът и Темида", отговаря на слушателски въпрос. Георги Коларов от София. В какви случаи не е подходяща медиация? Стефка Сребрева от Варна. Какво трябва да направя, за да започна процедура по..

публикувано на 26.07.24 в 15:15
Лилия Старева и водещият на предаването - Божидар Александров.

"Морски приказки" за мечтатели и откриватели. И как водата може да е суха?

Лилия Старева, известен писател и фолклорист, представя своята нова книга "Морски приказки". Тази книга, насочена към малките читатели и техните родители, ни потапя в един магичен свят, където морето и неговите обитатели оживяват в приказки, изпълнени с фантазия и мъдрост. "Морски приказки" е първата книга на Старева, съставена от авторски..

обновено на 26.07.24 в 13:46