Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младите превземат уикенда в Буграс

Какво ще предложат фестивалите Teen Boom Fest и Burgas Skate Оpen?

Снимка: TEEN BOOM FEST

В Бургас уикендът ще бъде тематичен и посветен на младежите. Предстоят поредните издания на фестивала Teen Boom Fest (17-18 август) и състезанието по скейтбординг Burgas Skate Оpen (16-18 август).

В петото издание на Teen Boom Fest ще се включат над сто популярниличности – известни български артисти, изпълнители, инфлуенсъри, ютубъри, влогъри и блогъри от социалните мрежи, разказва в "Нашият ден" организаторът на фестивала Михаела Бошева. Програмата е посветена на каузата "Избери доброто". Целта е тийнейджърите да повярват, че животът без наркотици и агресия е по-добрият избор, по думите на Бошева.

Още от ранна детска възраст младото поколение прекарва часове в социалните мрежи. Фестивалът предоставя вълнуващата възможност публиката да се срещне със своите онлайн любимци в реалността и да сподели емоция на живо, споделя Бошева.

Скейтбординг състезанието Burgas Skate Оpen вече се е превърнало в разпознаваемо и любимо събитие за скейт общността, заявява Мартин Дечев – основател и организатор.  

Програмата ще стартира още днес с демонстрация, рап концерт и фотоизложба. Мястото на събитието ще е покривът на мол "Плаза", съобщава Дечев.

В събота ще се проведат квалификациите в състезанието, а в неделя ще се състои неговият финал. В състезанието могат да участват както професионалисти, така и аматьори. Програмата ще завърши с вечерна прожекция на български скейт видеа. Целта на организаторите е да предложат нещо повече от състезание – преживяване на всеки аспект от света на скейтбординга, споделя Дечев.

Повече по темата чуйте в звуковия файл: 


По публикацията работи: Бисерка Граматикова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Започва вторият международен фестивал

Започва второто издание на международния фестивал "Кракра джаз" в Перник

Днес започва вторият международен фестивал "Кракра джаз" в Перник, съобщиха от общинската администрация, цитирани от БТА.   Музикалната проява, която ще се проведе днес и утре на едноименната крепост, е със свободен вход. В нея участват носители на Грами, реге звезди и една от най-оригиналните изпълнителки, появили се на световната джаз сцена..

публикувано на 16.08.24 в 12:04

Избрано: От Бургас до световния връх: Божана Славкова за победата в Mili Dueli

В рубриката "Разговорът" на предаването "Нашият ден"  през август ще излъчим най-интересните интервюта от изминалата година. Този път представяме разговора с Божана Славкова – първият български победител в световния поетичен конкурс Mili Dueli. Разговорът е излъчен на 26 април тази година.  Тя спечели с 968 точки за поетичния филм "Дървото с..

публикувано на 16.08.24 в 11:24

Обявиха наградите на бианалето "Приятели на морето" в Бургас

Шестима са наградените автори в единадесетото издание на биеналето за съвременно българско изобразително изкуство Национална изложба "Приятели на морето" 2024, което бе открито официално в залите на Бургаската художествена галерия "Петко Задгорски" и Дружеството на бургаските художници в Бургас. Тази година одобрените за участие автори са..

публикувано на 16.08.24 в 09:31

За изкуството на красивото писане и красивите мисли

Към красивото изписване на словото насочваме вниманието на слушателите в Международния ден на калиграфията . В "Нашият ден" гостува Антоанета Кисьова , преподавател по калиграфия, за да разкаже за изкуството на красивото писане и красивите мисли. Кисьова завършва стенопис в НХА и прави втора магистратура по църковна живопис в АМПТИ –..

публикувано на 16.08.24 в 09:26

Художничката Петя Илиева в имението на Фидел Кастро

Художничката Петя Илиева неколкократно е гостувала в "Покана за пътуване", защото е по-лесно да кажем в кои държави не са били показвани платната ѝ, отколкото обратното. Мимоходом ще спомена, че пъстрите ѝ картини са оживили с цветовете и етномотиви си и ледовете на Антарктида, а президентът на Франция Еманюел Макрон притежава нейна творба. Петя..

публикувано на 15.08.24 в 16:55