Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камерен концерт на Стоимен Пеев и Елена Дикова

Снимка: БТА

Стоимен Пеев и Елена Дикова изнесоха рецитал в Археологическия музей в Созопол.

Двамата музиканти обичат трудните програми. Сега бяха включили Брамс, Шуман и Владигеров - една от най-тежките в камерната музика за цигулка и пиано.

Стоимен Пеев взе участие и във Фестивалния оркестър на "Аполония".  Чуйте Стоимен Пеев и Елена Дикова 


По публикацията работи: Росица Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Арфистката Сузана Клинчарова с концерт на "Аполония"

Сузана Клинчарова има важен принос в изследването и транскрипцията на музиката за арфа. Неин проект е реализиран и изпълняван в продължение на десет години в образователната секция на Кметството на Париж. Като член на журито на най-престижния конкурс за арфа, тя редовно води майсторски класове в Европа и САЩ. Президент е на културната асоциация..

публикувано на 06.09.24 в 16:12
Атанас Кръстев и Палави Махидара

Впечатляващо дуо в класическата програма на "Аполония"

Атанас Кръстев (виолончело) и Палави Махидара (пиано) изнесоха концерт в Археологическия музей на Созопол. В програмата звучаха произведения на Лудвиг ван Бетовен, Йоханес Брамс и Гаспар Касадо. Симбиозата между двамата изпълнители беше невероятна, макар те да свирят заедно от скоро. Затова дуо тепърва ще се говори много...

публикувано на 06.09.24 в 14:45

"Акустична версия" 40 години на Аполония

Антони Дончев, Петър Славов, Христо Йоцов – това е "Акустична версия" – известната формация, която е създадена през 1985. Свирили са още на първото издание на "Аполония", а сега свириха тук и 40 години по-късно. Музикантите се надяват тези нови парчета да станат албум. Чуйте Антони Дончев, Петър Славов и Христо Йоцов от "Аполония":..

публикувано на 05.09.24 в 15:29

Концерт на Струнен секстет има тази вечер в Археологическия музей на Созопол

Концерт на Струнен секстет има тази вечер (4 септември) от 19.00 ч. в Археологическия музей на Созопол в рамките на 40-ото издание на Празниците на изкуствата "Аполония". Струнен секстет: Лия Петрова – цигулка, Валя Дервенска – цигулка, Стефания Янкова – виола, Румен Цветков – виола, Александър Сомов – виолончело, Иван Лалев – виолончело..

публикувано на 04.09.24 в 15:30

"Надпяване" – фолклорната класация на програма "Христо Ботев", септември 2024

В класацията "Надпяване" всеки месец ще ви бъде представяна различна музика. Екипът на предаването се старае да бъде на вълните на новите фолклорни жанрове, но и да не забравя традиционното звучене на любимата ни народна музика. В ефира на програма "Христо Ботев" ще чуете да се съревновават не само прекрасни певци, но и виртуозни инструменталисти. Освен..

обновено на 04.09.24 в 15:12