Андрей Макаревич: Събитията, които се развиха в Украйна, се предават в Русия тенденциозно

| обновено на 28.04.14 в 09:24
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според звездата на руската естрада Андрей Макаревич от популярната група "Машина времени" събитията в Украйна се представят в Русия тенденциозно и едностранно.

Събитията, които се развиха в Украйна, се предават много едностранно и тенденциозно. Плашат ни с разни фашисти и бандеровци. Така обикновеният човек става с впечатление, че цяла Украйна се състои от бандеровци и нещастно руско население, което тези бандеровци мачкат, а нещата далеч не са така. У нас фашистите са не по-малко, а повече, отколкото в Украйна, и това като че ли не безпокои никого. Въобще аз не обичам такава груба и агресивна пропаганда. Тя ми напомня за най-лошите времена.


Високият рейтинг на президента Владимир Путин той си обяснява с победоносната война:

Обяснявам си го, първо, с това, че всяка малка победоносна война много укрепва авторитета на монарха. Това е стара технологическа истина. Второ, руснаците много отдавна не са побеждавали на големи спортни състезания и в това отношение Олимпиадата изигра много важна роля. Всички усетиха прилив на национална гордост, след което бързо им измислиха нов външен враг и всичко това сработи.


На въпрос смята ли се за дисидент, Макаревич отговаря, че е просто човек, който има право на собствено мнение и добавя, че не обича нито професионалните патриоти, нито пък професионалните дисиденти.

Цялото интервю на Ангелина Пискова с Андрей Макаревич можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53