Мичо Димитров: Искам да градя усещане за красота у младите хора

Мичо Димитров - Музикант на годината 2013
Снимка: Булфото

Известният български цигулар Мичо Димитров признава, че наградата "Музикант на годината" 2013, която му бе връчена като победител в националната анкета на предаването "Алегро виваче" на Програма "Хоризонт", е втората в кариерата му за 30 години. За него гласуваха най-голям брой слушатели и така той стана 23-тият носител на отличието. Галаконцертът се проведе на 5 юни в зала 6 на НДК.


Мичо Димитров работи в продължение на 26 години като концертмайстор на Радио-филхармоничния оркестър в Хилверсум, Холандия, но никога не е губил връзка с родната публика и особено с любимия му Пловдив. През последните години освен концерти, цигуларят дава и майсторски класове. През 2013-а той направи и две самостоятелни изложби със свои картини. А започва да рисува през 2012 година.

Сега, след като прие приза "Музикант на годината" 2013, Мичо Димитров откри изложба под мотото "Цветове и звуци" в Мраморното фоайе пред Първо студио на БНР, а му предстои концерт и изложба в рамките на юбилейното 50-о издание на Фестивала на камерната музика в Пловдив на 21 юни в камерната зала на Драматичния театър.

Чуйте интервюто с Мичо Димитров за емоциите от наградите и срещите с публиката.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!