Спечелете компактдиска Pavarotti. Classic Duets

Великолепен нов албум се появи на музикалния пазар в навечерието на коледните и новогодишните празници – Pavarotti. Classic Duets.

Изданието е своеобразно продължение на албума The Duets от 2008-а г., в който великият тенор Лучано Павароти пееше заедно с поп и рок звезди. В новия албум партньори в дуетите и ансамблите са най-известните оперни певци от края на XX до днес като Рената Тебалди, Рената Ското, Монсерат Кабайе, Джоун Съдърланд, Мирела Френи, Кири Те Канава, Чечилия Бартоли, Хосе Карерас и Пласидо Доминго.

Три са записите с Джоун Съдърланд под диригентството на Ричард Бониндж. Това са учителите на Павароти в белкантовата музика, те му „откриха“ пътя към големите оперни сцени по света. Два са записите в партньорство с Мирела Френи, с която бяха съграждани и приятели. В албума откриваме с радост и с гордост и имената на големите български оперни певци Гена Димитрова и Николай Гяуров. Сред диригентите на пулта са Херберт фон Караян, Джеймс Ливайн, Джордж Шолти, Рикардо Шайи, Лорин Маазел, Зубин Мета. Зубин Мета дирижира арията на Калаф из трето действие на операта „Турандот“ на Пучини, изпълнена от тримата велики тенори Лучано Павароти, Пласидо Доминго и Хосе Карерас – един достоен финал на този чудесен албум.

В томболата в празничното издание на предаването на програма „Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства „Каста дива“ на 28-и декември можете да спечелите албума Pavarotti. Classic Duets. Можете да заявите вашето желание за участие на електронната поща: castadiva@bnr.bgдо 23-ти декември. Пожелаваме ви късмет!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!