Ани Пападопулу: "Фортисимо" е едно от най-хубавите неща, които съм правила

Фортисимо Фамилия - Приказка за валдхорна - Максим Ешкенази, Ани Пападопулу, Красимир Костадинов
Снимка: Фортисимо Фамилия

Прекрасната българска театрална и филмова актриса Ани Пападопулу влезе в още едно амплоа – гласът от вълшебната книга на маестро Максим Ешкенази в детската музикална образователна програма "Фортисимо Радио".

Всеки месец в предаването "Каста дива" (неделя, 20-22 часа) по програма "Хоризонт" на Българското национално радио запознаваме българските деца с различен музикален инструмент. В първата неделя от месеца звучи гласът от вълшебната книга с приказки, написани от Мария Станкова. В следващите недели приказката "оживява" в концертите-спектакли на "Фортисимо Фамилия".

"Фортисимо" е едно от най-хубавите неща, които съм правила, и в личен, и в професионален план! Първо като майка за мен е много важно, че има такива концерти, че някой се грижи нашите деца да бъдат информирани по възможно най-финия и забавен начин що е китара, що е пиано, що е валдхорна… Това е безценно преживяване както за мен, така и за близките ми, които са идвали на концертите! Пожелавам го на всеки един колега, който е и родител! Като актриса в Народния театър аз не съм имала възможността да играя детски представления, не знаех какво е да играеш за детска аудитория. Трябва да грабнеш веднага вниманието ѝ, а ако го изпуснеш, те започват да правят каквото си поискат. Наистина е много голямо предизвикателство за мен като актриса, сподели Ани Пападопулу.

В звуковия файл чуйте цялото интервю на Росица Кавалджиева с Ани Пападопулу.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!