Тази вечер е премиерата на "Пандора"

"Пандора"
Снимка: Архев


Днес от 19 часа в Националния музикален театър „Стефан Македонски“ ще бъде премиерата на „Пандора“ - новият спектакъл на Балет „Арабеск“.

Това е един от най-предизвикателните проекти на трупата за последните 10 години - камерна опера с хореографски сцени по музика на холандския композитор Пол ван Брюхе и българския композитор Петър Дундаков. Един спектакъл на хореографката Боряна Сечанова, който изследва съзнанието на съвременния човек като действително вместилище на доброто и злото. Пандора – като наказание, отмъщение или изкупление на моралния хаос.

Спектакълът „Пандора“ е част от концепцията на Балет „Арабеск“ за сътрудничество между български и чуждестранни творци в областта на съвременния танц, музика и визуални изкуства. Сценографията и костюмите са създадени от Никола Налбантов, текстовете на песните са на холандския либретист Берто Рейндерс, преводът на текстовете е на Димитър Кабаков. За първи път специално създадената за спектакъла партитура ще се изпълнява на живо от камерния ансамбъл „Софийски солисти“ с диригент Пламен Джуров и певиците Цветана Бандаловска /сопран/, Евелина Христова /алт/ и Даниела Димитрова /контраалт/.

Чуйте в звуковия файл интервюто на Росица Кавалджиева с Боряна Сечанова за предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!