Райна Инфантино – приказка за музиката и любовта

Райна Инфантино, водещата Росица Кавалджиева и Мария Елена Инфантино

Eдин от най-ярките цветове в музикалния букет на тазгодишните „Моцартови празници“ в Правец беше спектакълът на Мария Елена Инфантино „От Едит Пиаф до мамбо италиано“.

Талантливата и магнетична млада актриса Мария Елена е половин българка, половин италианка. Баща й е оперният певец Луиджи Инфантино, който си е партнирал на оперната сцена с легендата Мария Калас и е писал музика за филми на легендата Франсис Форд Копола. Майка й е оперната певица Райна Николова Инфантино, която е възпитаничка на Римската академия „Санта Чечилия” и спечелвайки на 28 години наградата за най-добра оперна певица във Венеция, се е изкачила на оперната сцена заедно с легендата Марио дел Монако.

Райна Инфантино - елегантна дама, много изискана и красива в зрялата си възраст, а същевременно по младежки темпераментна и огнена, беше сред специалните гости на „Моцартовите празници“ в Правец. За мен беше много интересно да проследя вълнението й по време на спектакъла на дъщеря й, както и вълнението при завръщането в спомените за прочутия й съпруг в разговора ни по-късно пред микрофона на предаването за музикално-сценични изкуства и културен туризъм "Каста дива".

Чуйте в звуковия файл спомените на Райна Инфантино за партньорството с великия оперен певец Марио дел Монако, за гостуванията на вилата на знаменития режисьор Франко Дзефирели в Позитано, за песните на Луиджи Инфантино и за най-хубавата ария в живота й.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!