Софийската опера с 9 спектакъла в Япония

Снимка: БГНЕС

Трупата на Софийската национална опера отпътува на турне в Япония, където ще представи българските постановки на режисьора акад. Пламен Карталов на оперите „Турандот” от Пучини /6 спектакъла/ и „Княз Игор” от Бородин /3 спектакъла/.

Турнето започва от Токио със спектакли на 10-и и 11-и октомври, ще продължи в Киото, Фукуока, Хиого, Фукуи, Нагоя, Михара и ще завърши в Окаяма, където за първи път ще бъде представен класически оперен спектакъл.

Отговорността е огромна! За първи път Софийската опера ще се представи с руско заглавие в Япония, което досега беше „запазено“ само за Мариинския театър и Валери Гергиев. Въпреки натрупаната умора след турнето в Германия аз вярвам, че емоцията и това, с което българите винаги сме били силни, че в трудни моменти проявяваме нечовешка сила, ще ни помогнат да се представим „на ниво“! Стискайте ни палци, каза диригентът Григор Паликаров.

Чуйте в звуковия файл споделеното от маестро Григор Паликаров пред микрофона на предаването за музикално-сценични изкуства и културен туризъм „Каста дива“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!