15-годишна ученичка почина след няколко удара с нож в училищен двор в Сливен

| обновено на 06.11.15 в 21:50

15-годишна деветокласничка е починала на място от прободни рани във врата, гърдите и корема при тежък инцидент в двора на 12-о училище и Икономическия техникум в Сливен. Нападателят е 28-годишен мъж от Струпец, който след това нападнал с нож друг мъж, негов съперник за момичето. Педагожката на техникума, която се опитала да предотврати инцидента, също е намушкана. Накрая нападателят налапал дулото на газов инцидент и се опитал да се самоубие. Любовна драма най-вероятно е причината за тежкия инцидент.

Шефът на полицията в Сливен комисар Чавдар Божурски обясни:

Около 13.30 ч.  Димитър Иванов (28 г.) намушква с нож Красимир (28 г.) пред двора на училището. След което, влизайки вътре в самия двор на стълбите, промушва и ученичката - 15-годишната Симона, при което тя умира на място. След като промушва ученичката, Димитър се прострелва с газов пистолет зад сградата на училището. До момента е установено чрез свидетели, че между Симона и Димитър е имало любовна връзка. Красимир и Димитър са в реанимация. Красимир е криминално проявен, докато Димитър не е проявяван до момента.

Д-р Василиса Симеонова - директор на Бърза помощ - Сливен каза пред "Хоризонт":

Колегите чакаха нашите линейки, хирурзи, анестиолози, всякакви специалисти посрещнаха пострадалите и всичко стана много бързо и те в рамките на 15-20 мин. от инцидента вече бяха настанени в Областната болница. Тези двама има опасност за живота. Според мен за третия няма. 

Състоянието на 40-годишната учителка е сравнително добро. Учебният процес и в двете училища е прекратен след инцидента. Охранителят в училището е бил един и не е успял да се намеси. Той е повикан на разпит в полицията.

Психолози, изпратени от Държавната агенция за закрила на детето, ще работят с  учениците и учителите в Професионална гимназия по икономика в Сливен. Председателят на Агенцията Ева Жечева препоръча незабавно да бъде свикан Координационен механизъм за взаимодействие при случай на насилие, с участието на прокурор.

Синдикатът на българските учители призовава да се дари кръв за Стефка Султанова, която пострада при трагичния индицент в Сливен.

В позиция, изпратена до медиите, и ресорният министър Тодор Танев, и от синдиката, призоват охранителните фирми и директорите на учебни заведения да "спазват разпоредбите за безопасността не само в класните стаи, но и в дворовете на учебните заведения за опазване живота и здравето на децата".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53