Спечелете билети за „Орлин Анастасов и приятели” във Варна


Трупата на Варненската опера се завърна от голямо международно турне в Палма де Майорка и в Белгия, което премина с голям успех. 68-ят й сезон продължава с традиционния Коледен музикален фестивал във Варна.

Афишът на XVI Коледен музикален фестивал включва най-добрите заглавия в репертоара на Варненската опера, сред които премиерните постановки от тази година на балета „Жизел” и операта „Травиата”. Приоритетно място в него заема най-обичаната по коледните празници балетна приказка „Лешникотрошачката”, която ще се играе на 15-и, 16-и и 23-и декември. Традиционната програма с жизнерадостни валсове и полки от Йохан Щраус, които повишават градуса на празничното настроение - „С музиката на Щраус”, ще бъде изпълнена на 18-и и 19-и декември.

Най-голямото събитие на XVI Koледен музикален фестивал във Варна ще бъде концертът на световноизвестния български бас Орлин Анастасов „Орлин Анастасов и приятели” на 22-и декември в зала1 на Фестивалния и конгресен център Варна.

Варненската опера и Българското национално радио Ви дават възможност да бъдете сред публиката на три от най-големите събития от програмата на Коледния музикален фестивал във Варна с билети – подарък от предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива” – на спектакъла на балета „Лешникотрошачката” на 16-и декември, на концерта с музика на Йохан Щраус на 19-и декември и на концерта „Орлин Анастасов и приятели” на 22-и декември. Можете да заявите Вашето желание за участие в томболата на електронната поща castadiva@bnr.bg до 9-и декември. Жребият ще бъде изтеглен в изданието на предаването "Каста дива" на 13-и декември от 20 до 22 часа по програма "Хоризонт". Пожелаваме Ви късмет!

В звуковия файл чуйте интервюто на Росица Кавалджиева с директора на Варненската опера Даниела Димова по повод турнето на трупата в Палма де Майорка и в Белгия и Коледния музикален фестивал във Варна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!