Българка с участие в международно състезание за блогъри в Индия

Снимка: личен архив


Цветелина Цанкова
представи България в международното състезание за блогъри "Kerala blog express" в Индия, единственият по рода си маркетингов проект, който се организира на държавно ниво от министерството на Туризма на индийския щат Керала, като целта е да се промотира туризмът в областта.

Керала е разположен в най-южната част на страната и е сред най-развитите в стопанско и инфраструктурно отношение щати на Индия. Икономиката се базира на силно развития туризъм и специфичното земеделие. Керала е щатът с най-нисък прираст на населението в Индия и с най-високото ниво на грамотност. В земеделския сектор най-важни култури са чаят, кафето, кокосът, кашуто и подправките.

Сред 1000 кандидати са избрани 30 туристически блогъри от 25 страни, които изминават над 2300 км за 2 седмици в Керала. България бе представена от Цветелина Цанкова, която поддържа свой блог, където описва впечатленията си от пътуванията.

Името Керала означава страната на кокосовите палми. Кокосовият орех е символ на Южна Индия – посрещат те с кокосова вода, приготвят сладкиши от него, използват кокосово олио при аюрведа масажите, за подхранване на косите, от листата на палмите плетат постелки, които ползват за йога или в дома си, разказа Цветелина Цанкова, която сподели впечатленията си първо в ефира на "Закуска на тревата".

Цветелина Цанкова се включи във фестивали, научи повече за чаените и кафеени плантации, за кокосовата вода и продуктите от кокос, аюрведа масажите, разходи се с лодка и нощува на нея по каналите на Керала, кара каяк и бамбуков сал, облече сари за първи път, засади дърво от канела, опита местната кухня и се посвети в тайните на подправките и производството на изделия от бамбук.
Сред най-силните за българката емоции е било поставянето на точката, която индусите слагат на челото си – "бинди", за която се предполага, че е на мястото на третото око, и която събира и фокусира енергията на човек, за да е балансиран и целенасочен. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53