Красимира Йорданова: Вече имаме една нова българска Норма!

Радостина Николаева

В най-голямото събитие на българска сцена през изминалата седмица се превърна премиерата на белкантовата перла „Норма” от Белини в Софийската национална опера, постановка на знаменития аржентински режисьор Уго де Ана.

Приятно изненадана съм от спектакъла. Много хубав спектакъл! За мен откритие е Радостина Николаева (в ролята на Норма). Гледала съм я много пъти, но тук, в тази толкова емблематична партия тя беше много добра! Можем да кажем, че вече имаме една нова българска Норма. Радостина Николаева има и осанката на Норма, и гласа за Норма! Много, много ми хареса! Хареса ми актьорски Даниел Дамянов. И другото, което много ме впечатли, е хорът. Като цяло това е един представителен спектакъл на Софийската опера, каза дългогодишният музикален журналист и редактор на предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“ Красимира Йорданова.

Интересно е да се гледат и трите изпълнителски състава в новата постановка на операта „Норма” на Белини на Софийската опера. В ролята на Норма се превъплъщават сопраните Радостина Николаева, Габриела Георгиева и Цветана Бандаловска. Като Полионе ще видим тенорите Мартин Илиев, Даниел Дамянов и Франческо Аниле. В ролята на Адалджиза ще бъдат мецосопраните Даниела Дякова, Оана Андра и Олга Михайлова-Динова, а Оровезо ще изпълнят басите Димитър Станчев, Петър Бучков, Светозар Рангелов и Юлиан Константинов. Следващите спектакли ще бъдат на 31-ви март (четвъртък) и 1-ви април (петък) от 19 часа и на 3-и април (неделя) от 16 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!