Данс криминале

Eлитната българска формация за съвременно танцово изкуство подготвя премиера.

На 31-и март от 19 часа на сцената на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ Балет „Арабеск“ ще представи новия си спектакъл „Данс криминале“. Това е диптих от спектаклите „Шест малки негърчета“ на хореографката Мариана Крънчева и „Кръвожаден“ на Филип Миланов.

Спектакълът ми е базиран на книгата на Агата Кристи „10 малки негърчета“. Изследваме една нетрадиционна за танцовото изкуство тема, каквато е криминалната. Също така се опитвам да извлека хумора от тази тема, да намеря „намигване“ в историята, каза младата хореографка Мариана Крънчева, която постави с голям успех в нетрадиционен поглед с чудесно чувство за хумор „Пепеляшка“ с Балет „Арабеск“.

Идеята за моя спектакъл е базирана на разбирането за равенството на мъжа и жената, погледнато през призмата на съвременното общество, което обича крайностите. Същността на жената някак се е изгубила в тази равнопоставеност, каза младият хореограф Филип Миланов, вече носител на 2 престижни награди за спектакъла си “EXIT” – наградата на журито и публиката на IX конкурс за съвременна хореография на името на Маргарита Арнаудова и наградата ИКАР на Съюза на артистите в България за съвременен танц и пърформанс.

В звуковите файлове чуйте споделеното от хореографите Мариана Крънчева и Филип Миланов пред микрофона на предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!