Спечелете билети за "Борис Годунов" на "Ковънт Гардън"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българското национално радио Ви дава шанс да бъдете сред публиката на следващата прожекция от кино сезона на Кралската опера в Лондон "Ковънт Гардън" с билети – подарък от предаването за музикално-сценични изкуства и културен туризъм "Каста дива".

На 20-и, 23-ти и 24-ти април в кината "Арена" в София, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Плевен и Смолян ще гледаме операта "Борис Годунов" от Мусоргски. Режисьорът Ричард Джоунс и главният диригент на "Ковънт Гардън" Антонио Папано подновяват креативното си сътрудничество с новата продукция на историческия шедьовър на Мусоргски в първата му версия със седем сцени от 1869 г. Визията на композитора за пиесата на Пушкин, посветена на цар Борис Годунов, се оказва прекалено радикална за имперските чиновници, които настояват за промени в операта. Исканите от тях промени намират своето място във втората версия на творбата, чиято премиера е през 1874 г. Въпреки това много критици предпочитат оригиналната версия на произведението, която разчупва бариерите на оперните канони. С нетърпение се очаква дебютът на знаменития бас-баритон Брин Терфел в главната роля. 

Ако желаете да опитате късмета си в томболата за билети, пишете ни на електронната поща castadiva@bnr.bg до 14-и април. Жребия ще изтеглим в предаването "Каста дива" на 17-и април от 20 до 22 ч. по програма "Хоризонт". Пожелаваме Ви късмет!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!