"И утре слънцето ще грее отново..." - камерна музика в Софийската опера

Цветана Бандаловска, Милен Станев и Мариана Цветкова
Снимка: Софийска опера

"И утре слънцето ще грее отново..." е част от поетичен текст, облечен в музика от Рихард Щраус. Удоволствието да го изпее е на сопрана Мариана Цветкова. И тя, и Цветана Бандаловска са певици с голям опит и широк оперен репертоар, но винаги са били изкушени от камерната музика, която предизвиква съвсем други естетически и емоционални усещания у публиката. А у изпълнителите изгражда усет към детайла.

Мариана Цветкова и Цветана Бандаловска ще изнесат рецитал изцяло с песни на Рихард Щраус на 20 април от 19 часа в партерното фоайе на Софийската национална опера. На пианото ще бъде Милен Станев.

И утре отново ще има музика, и утре отново ще има радост, и утре отново ще има живот, ще има радост - просто това е едно прекрасно наименование според мен на нашето творение. Защото ние имаме колаборация. Това е едно представление, в което сме вкарали много емоция, споделя Мариана Цветкова. А Цветана Бандаловска добавя: Обновлението е част от живота. Смъртта и животът непрекъснато се сменят и понеже това са теми, които са вълнували много Рихард Щраус, някакси това заглавие най-добре пасна на този концерт.

Чуйте в звуковия файл какво още споделиха двете певици в интервю за предаването "Алегро виваче".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!