Спечелете билети за „Жизел” на „Ковънт Гардън”

| обновено на 06.05.16 в 10:48

Българското национално радио ви дава шанс да бъдете сред публиката на следващата прожекция от киносезона на Кралската опера в Лондон „Ковънт Гардън” с билети – подарък от предаването за музикално-сценични изкуства и културен туризъм "Каста дива".

На 11-и, 14-и и 15-и май в кината „Арена” в София, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Плевен и Смолян ще гледаме балетния шедьовър „Жизел” – постановка на Кралския балет. В главната роля ще се превъплъти прекрасната прима балерина Марианела Нунес. Тя споделя, че „Жизел” – любовната история, която започва в нашия свят и продължава в отвъдния, е едно най-големите предизвикателства в балетния репертоар, проследявайки развитието на главната героиня от невинно селско момиче, заслепено от любовта, до всеопрощаващ дух, който спасява своя любим от смъртта.

Това е роля, съставена от две контрастни половини. В Първо действие Жизел трябва да бъде наивна, земна и изпълнена с неподправен ентусиазъм. Във Второ действие тя се превръща в светлина и въздух – танцът ѝ е така неземен, че изглежда безтегловна, напомня Марианела Нунес.

В продукцията на Питър Райт този дуалистичен аспект на балета е представен чрез пъстър колорит в първото действие и лунна красота във второто.

Ако желаете да опитате късмета си в томболата за билети, пишете ни на електронната поща castadiva@bnr.bg до 6-и май. Жребият ще бъде изтеглен в изданието на предаването "Каста дива" на 8-и май от 20 до 22 часа по програма "Хоризонт". Пожелаваме Ви късмет!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!