Баронеса Любка Биаджони цу Гутенберг представя български музиканти в Германия и в Австрия

| обновено на 05.07.16 в 17:39
Любка Биаджони цу Гутенберг
Снимка: ljubkabiagioni.de

Изявени български и чуждестранни солисти и оркестър „София Симфоникс“ под диригентството на баронеса Любка Биаджони цу Гутенберг ще гостуват с поредица концерти в Германия и в Австрия.

Турнето ще започне на 10-и юли в Ерл /Австрия/, където музикантите ще се представят с руска програма на фестивала, създаден от световноизвестния диригент Густав Кун. След това ще продължи с три концерта в Германия – на фестивала в Херенхимзее, в Байройт и в Кулмбах.


Всички български музиканти са много щастливи! Не само певците, но и инструменталистите, и хористите са на толкова високо ниво и смятам, че когато се покаже респект към музиканта, тогава има една приятна атмосфера на работа, това се усеща и качеството се повишава! Те дават най-доброто на немската публика. Те забравят може би своите грижи, които имат тук в България, и се потапят за известно време в друг свят. Може би и това е моята мисия – да покажа този респект, те да го почувстват и да го донесат тук, в България! Смятам, че тук в България също има нужда от нормални взаимоотношения, от любов към работата, от истинско взаимно уважение и когато това го има, то се усеща и в качеството на работа
, каза в интервю на Росица Кавалджиева за предаването „12+3“ създателката и диригент на „София Симфоникс“ Любка Биаджони цу Гутенберг.

В звуковия файл чуйте цялото интервю.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!