Турнето "Гран гала опера" започва от Стара Загора

| обновено на 08.07.16 в 15:09

На сцената на Античния форум „Августа Траяна“ в Стара Загора тази вечер ще започне турнето „Гран Гала Опера“ – концерти в четири български града на световноизвестни оперни певци под диригентството на маестро Марчело Рота.

Марчело Рота е братовчед на знаменития филмов композитор Нино Рота и любим диригент на голямата оперна звезда Андреа Бочели. Той дирижира паметния концерт на Бочели с оркестър „Тосканини“ в Болоня в присъствието на папа Йоан Павел Втори, излъчен по цял свят. Под негово ръководство бяха великолепните концерти на Бочели в Националния дворец на културата и на стадион „Българска армия“.

Този път маестро Марчело Рота ще дирижира у нас изявите на латвийския сопран Алиса Зиновиева и италианските певци Соня Фортунато – мецосопран, Марио Маланини – тенор и Кармело Карузо – баритон. Общото между тях е, че всички са се изявявали с успех на сцената на един от най-престижните театри в света – Миланската Скала. И не само! Ето само три имена от певците, с които си е партнирал Марио Маланини на оперните сцени по света: Монсерат Кабайе, Мирела Френи, Тереза Берганца. Той пее Калаф на откриването на Кралската опера в Оман с „Турандот“ на Пучини – постановка на Франко Дзефирели под диригентството на Пласидо Доминго. Сопранът Алиса Зиновиева също е работила в партньорство с Пласидо Доминго и е гостувала с Миланската Скала на турне в Япония под диригентството на Рикардо Мути. Ето за каква класа става въпрос! Двамата знаменити солисти вече сме аплодирали в зала 1 на НДК. Сега ще има възможност да ги чуе и публиката в Стара Загора – тази вечер на Античния форум, в Русе – на 10-и юли на сцената на Летния театър, в Бургас - на 12-и юли в Летния театър и във Варна – на 13-и юли в Летния театър. За първи път в България гостуват Соня Фортунато – чаровна артистка на сцената, певица и художник, и Кармело Карузо – много красив вердиев баритон. Програмата на концертите включва най-любимите оперни арии и ансамбли, както и фрагменти от оперети и мюзикъли и италиански канцонети, в съпровод на оркестрите на Старозагорската, Русенската и Бургаската опера.

Забавлявайте се, отпуснете се, релаксирайте и се насладете на тази прекрасна вечер! Елате, защото ще можете да се насладите на италианска оперна музика и италиански канцонети, изпълнени от италианци, се обърнаха към българските меломани Соня Фортунато и Кармело Карузо, пристигайки в Стара Загора за първия си концерт от турнето „Гран Гала Опера“. Алиса Зиновиева и Марио Меланини вече знаят по няколко думи и на български език. Чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!