Спечелете билети за премиерите на “Борис Годунов” и „Силата на съдбата” във Варна

Летен театър - Варна


След финала на 27-ия международен балетен конкурс във Варна, Летният театър в морската ни столица се подготвя за августовските оперни премиери от програмата на международния музикален фестивал „Варненско лято“ и фестивала „Опера в Летния театър“.

На 11-и август ще бъде премиерата на операта „Борис Годунов” от Мусоргски – постановка на акад. Пламен Карталов, под диригентството на Йордан Камджалов, с участието на Карло Коломбара в главната роля /дебют/.

Знаменитият италиански оперен певец ще участва и в премиерата на операта „Силата на съдбата” от Верди на 13-и август в ролята на Падре Гуардиано. Постановката е дело на режисьора Деян Прошев от Македония. На диригентския пулт ще бъде маестро Марко Боеми /Италия/. В ролята на Леонора ди Варгас ще гостува италианската певица Дария Масиеро, а в ролята на Дон Алваро ще се превъплъти световноизвестният български тенор Калуди Калудов

В звуковия файл чуйте интервюто на Росица Кавалджиева с директора на Варненската опера г-жа Даниела Димова, в което представя августовската програма на фестивала „Опера в Летния театър”.

Българското национално радио и Варненската опера ви дават шанс да бъдете сред публиката на премиерните спектакли на оперите „Борис Годунов” от Мусоргски и „Силата на съдбата” от Верди с билети – подарък от предаването за музикално-сценични изкуства и културен туризъм „Каста дива”. Можете да участвате в томболата като ни пишете на електронната поща castadiva@bnr.bg до 3-ти август. Жребият ще изтеглим в изданието на „Каста дива” на 7-и август от 21 до 22 ч. по програма „Хоризонт” на Българското национално радио. Пожелаваме Ви късмет!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!