Оперният свят загуби Даниела Деси

Даниела Деси
Снимка: danieladessi.com

Една от най-обичаните и ценени италиански оперни звезди - сопранът Даниела Деси загуби битката с рака и си отиде от света на 59-годишна възраст. 

Скоротечната болест бе повод тя да се оттегли от някои фестивални участия през лятото, но примата вярваше, че ще се върне към концертната си дейност през октомври - такава беше личната ѝ покана към феновете в социалната мрежа Facebook.

Родом от Генуа, Деси живееше щастливо в Бреша заедно с тенора Фабио Армилиато. Той съобщи тъжната вест за кончината ѝ с думите: Кратко, ужасяващо и необяснимо заболяване ни я отне през изминалите няколко месеца. Най-голямата оперна певица от последните 20 години си отиде.

Още през месец май е станало ясно, че болестта е нелечима, но певицата е настояла да участва в благотворителен концерт през юни. Алберто Веронези, директор на фестивала "Пучини" в Торе дел Лаго, заяви: Нейната дискретност я съпровождаше по време на болестта, която тя скри от всички. Един от най-многостранните италиански оперни гласове, същевременно една от най-драматичните и деликатни личности, ни напусна.

Много специалисти и фенове изразиха голямата си тъга от загубата на красивата и талантлива певица.

Погребението на Даниела Деси е на 23 август в катедралата в Бреша.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!