Париж - Буенос Айрес: Една любовна история за цигулка и пиано

Снимка: Peter De Mulder

Пианистката Мария Мартинова влага много страст в творческите си проекти. Не мога да живея без изкуство, заявява тя и в погледа ѝ се чете решителност да събаря бариери между жанрове и стилове.

В дуо с френския цигулар Сирил Гарак Мария Мартинова работи дълго върху концертна програма, обединяваща музиката на Клод Дебюси с пиеси на майстори на тангото като Астор Пиацола, Орасио Салган, Агустин Барди и др. Наричат я "Париж - Буенос Айрес: Една любовна история" и я представят на много места по света, включително и у нас. Следват интензивни записи в Първо студио на БНР през пролетта и есента на 2013 г., след това и дълъг процес по търсене на издател до появата на компактдиска на музикалния пазар.

Държа да спомена името на тонрежисьора Мирослав Данев. Сирил, който за първи път записваше в България и е с много богата дискография беше изумен от качеството на работа на екипа, а за мен Мирослав е гениален музикант и свръхпрофесионалист!, сподели изпълнителката.

Цялото интервю с пианистката Мария Мартинова за предаването "Алегро виваче" и записи от компактдиска "Париж - Буенос Айрес: Една любовна история" чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!