Софийските филхармоници отново споделят музика в двореца Врана

Софийската филхармония в двореца "Врана"
Снимка: СФ

Предсезонните концерти на открито в парка на двореца Врана станаха хубава традиция за Софийската филхармония и нейната публика се радва на тези изискани три вечери, в които звучи отбрана музика с именити солисти и диригенти.

На 9 септември Филхармониците ни канят на бал, който ще продължи и на 10 и 11 септември от 19.30 часа. Концертите ще са под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова и на домакина - Симеон Сакскобургготски.

В първата вечер под палката на Славил Димитров ще звучат любими откъси от опери и оперети. Ще слушаме солистите Мария Радоева, Росица Инджева, Михаил Михайлов, Емил Павлов и Ангел Антонов, с участието на Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов".

Във втората вечер на сцената ще бъдат виолончелистът Франсоа Салк и китаристът Самюел Струк, а музикалните пиеси ще бъдат като пъстра мозайка от стилове и епохи.

Третата вечер ще ни заплени с рядко изпълняваната барокова опера на Хенри Пърсел "Кралицата на феите", дирижирана от госта Патрик Ертън с балетна хореография на Ангелина Гаврилова.

Повече подробности за събитията чуйте в интервюто със Светлина Терзиева - и.д. директор на Софийската филхармония, излъчено в предаването "Алегро виваче".

До двореца Врана в трите дни ще има осигурен транспорт - автобус 505 по специално разписание, а в случай на лошо време и дъжд, концертите ще се проведат в зала "България". Промените ще бъдат обявени в сайта на Софийската филхармония.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!