Irish Dance Academy Sofia Ви кани на безплатен уъркшоп по ирландски танц

Патрик Колмън и Росен Идеалов
Снимка: Росица Кавалджиева

През последните десетилетия ирландският танц се превърна в глобален феномен. Породен от богатото културно наследство на Ирландия и добил популярност благодарение на знаменитите танцови спектакли на Майкъл Флетли и Lord Of The Dance, този магнетичен стил на танцуване в момента се практикува от малки и големи в стотици училища из цял свят.

Този уикенд
Irish Dance Academy Sofia Ви кани на двучасов безплатен уъркшоп по ирландски танц за деца с преподавател Сандра Кунърт.

Родена и израснала в Германия, Сандра Кунърт се е обучавала повече от 10 години в Дъблин при двама от най-именитите преподаватели в областта на ирландските танци - Шеймъс и Ейн О'Шеа. Школата им в Дъблин продуцира десетки световни шампиони и първата трупа на спектакъла Riverdance. Към момента Сандра е ръководител на Берлинската академия по ирландски танц, част от която е и българската школа Irish Dance Academy Sofia.

Семинарът ще предостави на децата възможност да се запознаят с основите на ирландския танц. Фокусиран върху базисната техника и работа с ходилото, баланса и традиционни хореографии, този уъркшоп ще се проведе в два последователни дни по 1 час – на 22 октомври (събота) от 15 до 16 ч. и на 23 октомври (неделя) от 12 до 13 ч. в Derida Dance Center на бул. „Сливница“ 245.

Семинарът ще се проведе с подкрепата на Посолството на Ирландия в София.

В предаването за музикално-сценични изкуства "Каста дива" на 23-и октомври /програма "Хоризонт", 20-22 ч./ очаквайте интервю с г-н Патрик Колмън от Ирландското посолство и г-н Росен Идеалов от Irish Dance Academy Sofia.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!