Музикална къща "Престо" празнува 25-годишнина с концерт

| обновено на 09.11.16 в 18:38

Пианистът и диригент Петър Димитров създава музикална къща "Престо" преди 25 години. Хубавата новина е, че ние още съществуваме - пошегува се той в началото на нашия разговор по повод концерта, с който ще бъде отпразнуван рождения ден.


На 9 ноември от 19.30 часа в Сити Марк арт център публиката ще приветства не само оцеляването на "Престо", но и приятелите, които ще поздравят от сцената всички, свързани с дейността на музикалната къща. А програмата на концерта ще бъде пъстра, нищо че самият Петър Димитров очаква изненади и не знае какво точно ще прозвучи в празничната вечер. Едно е сигурно - ще посрещне актьорите Рашко Младенов и Ицко Финци, които, както знаем, са изкушени от музиката. Ще посрещне и обичани български изпълнители като пианистката проф. Жени Захариева, певците Валентина Корчакова и Марио Николов и още техни млади колеги.

Трябваше даже любезно да отклоним част от желаещите да участват, защото щяхме да прехвърлим полунощ сигурно, но тези които ще присъстват и ще ни поздравят, ще ни зарадват, са наши дългогодишни приятели, с които сме имали каузи, сподели Петър Димитров.

В празничната вечер е предвидена и прожекция на късометражния филм "Балкански роял" на режисьора Кеворк Асланян. Входът е свободен.

Чуйте интервюто с Петър Димитров за предаването "Алегро виваче" в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!