Иво Станков: Зала "Барбикан" в Лондон се превърна в българска територия

Аплодисменти в зала "Барбикан"
Снимка: Taner Tuschev

На 25 октомври с концерт в една от най-престижните концертни зали в британската столица започна четвъртото издание на Лондонския фестивал на българската култура.


Зала "Барбикан" в Лондон се превърна в българска територия, в един български музикален кът, който беше бляскаво подготвен - имахме трибагрениците като светлини, за да се почувстваме наистина в къщи. Много добре премина първия концерт - имахме почти 2000 човека публика,
сподели за слушателите на предаването "Алегро виваче" Иво Станков - основател и артистичен директор на фестивала.

Събитието се откроява в четиригодишната история на българския форум в Лондон не само защото се проведе в зала "Барбикан", но и поради участието на оркестър Филхармония, който партнира на цигуларя Найджъл Кенеди, гъдуларя и композитор Георги Андреев, сопрана Ваня Станкова и Лондонския български хор с ръководител Деси Стефанова. Диригент беше Росен Миланов.

Същият солистичен състав, заедно с оркестър София Симфоникс под диригентството на Любка Биаджони обра овациите и на българската публика в София и Пловдив в средата на септември.

Повече подробности за отзвука след концерта сред лондонската публика и критика, както и информация за предстоящите събития в афиша на Лондонския фестивал на българската култура чуйте в интервюто с Иво Станков в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!