Списание "Музикални хоризонти" празнува 50-годишнина

„Музикални хоризонти” е списание за музика и танц, печатно издание на Съюза на българските музикални и танцови дейци от 1966 година насам. Публикациите в него са свързани както с актуалното по сцените, така и с творчеството на големите личности в историята на българската музика и музикознание.

50 години след началото единственото специализирано печатно издание за класическа музика у нас получи заслужено признание - специална награда и плакет на Съюза на българските журналисти.

Сегашният редакционен екип на "Музикални хоризонти" ще отбележи юбилея подобаващо - с концерт на 3 декември от 18 часа в залата на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". Пианистите Жени Захариева, Маргарита Илиева и Ростислав Йовчев,  кларинетистът Росен Идеалов, саксофонистът Горан Ташев, цигуларката Десислава Чолакова, виолончелистът Атанас Кръстев са сред участниците в празника.

Чуйте повече подробности в интервюто с проф. Юлиян Куюмджиев - главен редактор на списание "Музикални хоризонти" - в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!