Дуелът - двубой за два рояла в НДК

„Дуелът - двубой за два рояла“ ще изправи един срещу друг на 21 декември от 19 часа в зала 3 на Националния дворец на културата две млади надежди на клавирната ни импровизаторска школа – Теодор Петков и Ангел Николов.

Идеята е на Фондация „Духовното наследство на Панчо Владигеров“ и ще бъде осъществена в рамките на Новогодишния музикален фестивал. Първо по рода си музикално риалити – така го определя продуцентът Светлана Авдала.

"Алегро виваче" Ви предлага среща с дуелистите. С идеята да поразпалим страстите преди събитието, ги помолихме да се представят вербално и музикално. Кои са най-силните им "оръжия" - това можете да чуете в звуковия файл.

Кръв няма да се лее - казват с усмивка двамата пианисти. Но дали изкуството иска жертви и докъде може да се стигне в импровизацията ще разберем след дуела в зала 3 на НДК. Секунданти ще бъдат забележителните артисти Любо Денев и Рашко Младенов – изпечени импровизатори. Теодор Петков и Ангел Николов са видимо спокойни, но подготвени за изненади. Ако искате Вие да им ги поднесете, или поне да станете свидетели на този нов концертен формат – бъдете там.

Чуйте интервюто с продуцента Светлана Авдала и дуелистите Теодор Петков и Ангел Николов в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!