Затруднения в движението на влаковете заради тежките зимни условия

| обновено на 06.01.17 в 21:29
Снимка: БГНЕС
Лошото време стана причина и за закъснения на влаковете, които пътуват на дълги разстояния.

Заради замръзнали 6 стрелки на железопътната гара в София влаковете пристигат и тръгват със закъснения от 30 до 60 минути. От БДЖ казаха, че към момента има няколко бедстващи влака. В районите, където е необходимо, компанията увеличава подвижния състав на влаковите композиции.

Препоръчва се пътниците да се информират предварително за своето пътуване на телефон 0700 10 200 или от всички гишета на гарите в страната. Георги Димитров, ръководител отдел експлоатация, обобщи ситуацията:

Към настоящият момент в Дупница няма напрежене в контактната мрежа и всички влакове от Петрич за София се движат със закъснение. Пътническият влак от Бургас през Карнобат за Варна в момента престоява на гара Айтос поради счупени два броя пантографи на локомотива в следствие на силния вятър. И бързият влак от Варна през Пловдив за София - изпратен е помощен локомотив. От 17.02 ч. престоява в гара Търнак поради липса на напрежение от ИВиЕн. Три автобуса са изоставили своите пътници на гара Горна Оряховица. Отклонен е бързият влак от София през Горна за Варна и е подаден един брой допълнителен вагон за поемане на пътниците. Всички влакове са отоплени с изключение на пътническия влак на гара Айтос и там се изпраща дизелов локомотив.

Върнатият на гара Сливен следобеден бърз влак пътуващ от Бургас за София вече пътува. Влакът върви със 190 минути закъснение, според диспечера на гарата.
Повреда в локомотива в района на гара Чинтулово е основната причина бързия влак от Бургас за София да бъде върнат на гарата в Сливен. Към 21 часа е пристигнал друг локомотив, с който композицията потеглила към София, заяви дежурния диспечер на ж.п. гара Сливен. На пътниците са били раздадени одеала и топъл чай. Вагоните са били отоплени.
По рано днес по същата железопътната линия, но в района релсовият участък Шивачево – Гавраилово движението бе спряно заради авария от силния вятър.
От БДЖ осигуряват на пътниците по дългите маршрути чаша топъл чай и одеяла. От компанията следят преди тръгването дали вагоните са топли, съобщи Анатоли Атанасов:

Проблем, евентуално, би се получил по време на път, ако се появи някаква повреда, тогава ще пренастаним пътниците в топли вагони, но ако не стигнат, ще ползваме одеялата.

Железопътната инфраструктура e под непрекъснато наблюдение, а аварийните екипи на Компанията са готови да реагират своевременно. 
Поради динамичните промени в условията на усложнена метеорологична обстановка, клиентите на НКЖИ могат да получат най-точна информация  за движение на влаковете от гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Надежда Николова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53