Драгунет и Крокфер – от разочарованието до възторжените аплодисменти


На 8-и февруари трупата на Старозагорската опера гостува на софийска сцена с една от новите си продукции от сезон 2016/2017 г. През декември в Стара Загора, за първи път в България бяха представени двете едноактни оперети на Жак Офенбах „Драгунет“ и „Крокфер“. Ето че имахме възможност да ги гледаме и на сцената на НМТ „Стефан Македонски“. Много хора – и меломани, и професионални музиканти бяха заинтригувани и залата беше изпълнена с публика.

Признавам, първата оперета „Драгунет“ не ме грабна, нито като творба, нито като изпълнение, въпреки доброто режисьорско решение на младия режисьор Славчо Николов. Вероятно така са се чувствали повечето зрители, а неколцина не останаха след антракта. Може би сред тях е бил диригентът Христо Христов, който написа в социалната мрежа facebook: След гастрола на Старозагорската опера в София все по-често си спомням най-кратката критика: „Защо?“

Втората оперета – „Крокфер“, върна блясъка в очите на публиката! Още с появата на сцената на Милко Михайлов в ролята на рицаря без вяра и свян Крокфер и на Георги Динев в ролята на верния му оръженосец Бутфьо, слуга, пълен с идеи и амбиции, почувствахме истинския дух на музикалния театър със забавния сюжет и ярките артисти. Спектакълът ни увличаше все повече и повече и в края му всички наоколо се забавляваха и смееха от сърце!

Много ми хареса! Прекрасен спектакъл! Слушахме интервю с диригента преди няколко дни, много ни впечатли и затова посетихме спектакъла. И диригентът, и музикантите са невероятни, сподели зрителят на реда до мен след дългите финални аплодисменти.

В звуковия файл чуйте и оценката на една от звездите на Софийската опера – певицата Силвана Пръвчева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!