Свилен Симеонов: Убедих се в правотата на смесените музикални проекти

| обновено на 15.02.17 в 17:56

На 13-и февруари, в навечерието на празника на любовта и виното, Оркестър „Симфониета София“ с диригент Свилен Симеонов зарадва своята публика с концерт във Военния клуб в София. В програмата бяха включени любовни оперни и оперетни арии и ансамбли. Солисти бяха Христина Пипова и Николай Павлов. Като комплимент към публиката прозвучаха и аранжименти на песни на ABBA и на Guns N’Roses.

През последните години се убедих, че за да те харесва публиката, ти трябва да я „отгледаш“. За да „отгледаш“ публиката, трябва да й поднесеш добре обмислена, естетически съставена програма, която максимално задоволява слушателския интерес. Ако се затвориш в елитарната класика, колкото и добре да бъде поднесена, ти губиш другата част, както и ако се обърнеш само към „лекото“. Убедих се и от концертите в България, и от ангажиментите в чужбина – само в Барселона през последните 10 г. съм имал повече от 75 концерта, в правотата на смесените проекти, сподели диригентът Свилен Симеонов.

В звуковия файл чуйте цялото интервю с маестро Свилен Симеонов в предаването „Каста дива“ в навечерието на концерта, както и ценни записи, подарени от диригента на фонотеката на Българското национално радио.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!