Нова поредица камерни концерти в Сити Марк арт център

Проф. Венцеслав Николов и ансамбъл "Силуети"

Поканата е отправена към уважавания виолончелист и педагог проф. Венцеслав Николов и към камерния ансамбъл "Силуети", основан от негови бивши студенти: Калина Митева - цигулка, Габриела Калоянова - виолончело, Лилия Жекова - пиано и Кристиян Калоянов - кларинет.


Музикантите ни канят на трите запланувани концерта, първия от които е на 19 март от 18.30 часа в залата на Сити Марк арт център и е наречен "На бис". Заглавието казва почти всичко - програмата ще бъде съставена от "бижутата на всеки концерт - бисовете". Хендел, Купрен, Вивалди, Чайковски и друти автори са предвидени, но, разбира се, изненади ще има и това е идеята - публиката да получи удоволствие от музиката, дори и без да е подготвена и "знаеща".

Съвсем различни са другите два концерта: на 22 април, със заглавие "От Амадеус - Лично", когато освен камерна музика на Моцарт зрителите в залата ще чуят и откъси от негови писма, а на 20 май - "Публиката избира"! Коя от сюитите за соло виолончело на Бах и кои точно части да прозвучат.

Проф. Венцеслав Николов вече има опит в подобни начинания. Интересни подробности за тях и за работата му с ансамбъл "Силуети" можете да чуете в интервюто, което той даде като гост на предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Ще го откриете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!