Фестивалът ppIANISSIMO празнува с проф. Стела Димитрова-Майсторова

20-годишнината на фестивала за съвременна клавирна музика ppIANISSIMO даде повод за връщане назад в историята и срещи с някои от най-ярките изпълнители, които вече са гостували през годините.

Втората седмица беше посветена на жанровото многообразие с концертите на дуото Мария Мартинова и Сирил Гарак, полската пианистка Магдалена Лисак и джаз-линията, защитена от импровизаторската вечер на Антони Дончев, Росен Захариев-Роко и Павел Терзийски. За тях разказва в интервю за предаването "Алегро виваче" артистичния директор Илия Граматиков.

Третата седмица в Първо студио на БНР също предполага най-високо качество на музициране с концертите на пианиста Ралф ван Раат от Холандия на 7 април; Трио "Абсолют" на 8 април; и за финал - не един, а два рождени дни: На своята 20-годишнина ppIANISSIMO приветства професор Стела Димитрова-Майсторова - човекът, създал не само фестивала, но и клавирна школа с високи постижения и възпитаници, които са гордост за българската култура у нас и по света. За празничния концерт на 9 април от 19 часа в София ще се съберат много ученици и приятели на проф. Димитрова-Майсторова. Входът е свободен за изкушените почитатели на пианистката и фестивала.

Чуйте в звуковия файл и интервю с професор Стела Димитрова-Майсторова, която гостува в "Алегро виваче" по "Хоризонт".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!