Детското клавирно творчество на проф. Борислава Танева с награда от конкурса "Едвард Григ" 2017

Проф. Борислава Танева приема наградата за активна творческа дейност в анкетата "Музикант на годината 2015"
Снимка: Булфото

Именитата наша пианистка и клавирен педагог проф. Борислава Танева получи втора награда от журито на Международния конкурс за композиция "Едвард Григ" в Осло, Норвегия.


Двадесетото издание на състезанието се проведе между 10 и 18 юни, а тази година зададената тема към авторите бе да напишат пиеси за соло пиано, вдъхновени от "Лирични пиеси", опус 12 на Григ. Това е част от детското творчество на норвежкия композитор, а в тези води аз чувствам някаква сила, признава проф. Танева.

Борислава Танева е концертиращ пианист с международна кариера, уважаван педагог - в момента заместник-ректор на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" - София, камерен музикант, композитор, организатор на музикални събития. Лауреат е на национални и международни конкурси по пиано, камерна музика и композиция в България, Италия, Япония, Гърция, Люксембург. Значителната й роля в съвременния културен живот я определя като успешен, широкоспектърен музикант, а с подкрепата на много от слушателите на БНР проф. Танева получи наградата за активна творческа дейност в националната анкета на предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" - "Музикант на годината 2015".

Как се печели вниманието на детската аудитория и какво е да се твори за малки деца - чуйте в интервюто с проф. Борислава Танева за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!