Вердиевата гала на Соня Йончева в НДК

Снимка: sonyayoncheva.com


На 18-и юни беше дългоочакваният вердиев рецитал на световноизвестната българска оперна певица Соня Йончева в зала 1 на Националния дворец на културата.

Празник за меломаните е тази вердиева гала в Националния дворец на културата! Тази вечер очевидно Соня Йончева е щастлива също толкова, колкото и българската публика! На среща с българските журналисти вчера тя сподели, че за нея е било важно да се върне в България вече с много натрупан опит и с всичко, което може да покаже, всичко, което е научила. И дори много трогателно призна, че сега сбъдва мечтите за нея на своите родители, които толкова много са й помагали в израстването в професията.

След Въведението към „Сицилианска вечерня“ Соня Йончева се представи в ролята на Одабела от „Атила“ и като Леонора от „Трубадур“ на Верди. В края на първата част звуча дуетът на Виолета и Алфред /заедно с Марин Йончев/ от „Травиата“ на Верди. Знаем, че „Травиата“ е едно много специално заглавие в биографията на певицата! Във втората част на концерта предстои да чуем Арията на Леонора „Pace, pace mio Dio“ от „Силата на съдбата“, както и една нова роля, която й предстои през новия сезон 2017/2018 – Елизабет Валоа от „Дон Карлос“.

След тази гала вечер разбираме накъде тръгва репертоарната политика на Соня Йончева. Тя записва нов компактдиск и подозираме, че той ще бъде вердиев рецитал. Както тя самата сподели, все повече навлиза в по-тежкия за нейния глас репертоар, разказа Ирена Гъделева в пряко включване от НДК в предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“.

В звуковия файл чуйте целия репортаж.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!