Дъжд от букети на последния балетен спектакъл от кино сезона на „Ковънт Гардън“

| обновено на 26.07.17 в 17:41

Сред най-прекрасните събития на изминалата седмица бяха прожекциите от кино сезона на Кралската опера в Лондон „Ковънт Гардън“ в кината Арена в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян. Гледахме спектакъла на Кралския балет „Сън. Симфонични вариации. Маргьорит и Арман“ – три балета на знаменития хореограф и създател на трупата сър Фредерик Аштън. Най-напред се смях до сълзи с гениалната му хореография на "Сън в лятна нощ" във великолепното както винаги изпълнение на големите артисти от Кралския балет. А накрая и аз, и всички зрители в пълния кино салон бяхме дълбоко трогнати от интерпретацията на прима балерината Зинаида Яновски в „Маргьорит и Арман“ и от това как и трупата, и публиката я изпратиха след нейния бенефис! На сцената бившите й партньори, хореографи, с които е работила, директорът на Кралския балет направиха шпалир с огромни букети, а от балконите на „Ковънт Гардън“ „валеше“ порой от цветя от публиката! Дълго време и там, в Лондон, и тук, в кино салона, не ни се искаше да си тръгнем!

Тази вечер съм направо зашеметена! Прелестни балетисти, възхитена съм! Те „говорят с телата си“. Съвършени актьори! И как това те откъсва от ежедневието, от политиката, от социалните грижи… През месец май бях за втори път в Лондон и за първи път на представление. Гледах „Фантомът на операта“ на Ендрю Лойд Уебър. Очарована съм и от музиката, и от постановката! Декорите и сценичните ефекти бяха изумителни! В действието участва един огромен полилей, който едва ли не „ще ти заговори“! Имаше „представления в представлението“… Само материите на костюмите като гледаш, ти се завива свят от цветовете, разказа г-жа Ира Кръстева, която спечели билети за прожекцията от кино сезона на „Ковънт Гардън“ в томболата на предаването за музикално-сценични изкуства и културен туризъм „Каста дива“.

Чуйте целия разговор в звуковия файл. 

Последните прожекции от кино сезон 2016/2017 на Кралската опера в Лондон „Ковънт Гардън“ ще бъдат на 26-и, 29-и и 30-и юли, когато в кината Арена в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян ще гледаме операта „Отело“ от Верди със знаменития тенор Йонас Кауфман в главната роля.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!