"Аполония 2017" ще представи премиерно специално написана за фестивала творба

Тази година Празниците на изкуствата "Аполония" ще продължат 11 дни. Откриването на 26 август ще бъде с концерт на хор "Мистерията на българските гласове" с диригент Дора Христова, а в програмата ще прозвучат нови пиеси и аранжименти, специално направени за състава от Петър Дундаков.

На 27 август започва и класическата програма в Археологическия музей, където всяка вечер публиката ще аплодира не само изпълнители и състави, пристигащи от различни точки на света, но и разнообразни по стил и жанрове концерти.

На 30 август в Амфитеатъра ще свири камерният ансамбъл "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров и с участието на китариста Георги Василев и акордеониста Красимир Щерев. За първи път ще прозвучи творбата на Петър Керкелов "Прозорци и портокали", написана по поръчка на фестивала.

Първия си майсторски клас в България ще направи оперната прима Красимира Стоянова. Веднага след участието си в Залцбургския фестивал от 2 до 6 септември тя ще работи с 11 активни участници, а заключителният концерт ще бъде в Археологическия музей на 7 септември.

Чуйте в звуковия файл интересни подробности за класическата програма на "Аполония 2017" в интервюто с артистичния директор на фестивала Маргарита Димитрова за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!