Кремена Николова и Антон Мартинов създават Music for Two

Кремена Николова и Антон Мартинов
Снимка: личен архив

Преди да се превърне в концертно турне в доста български градове, Music for Two започва като мащабен звукозаписен проект. Главните роли в него са за цигуларите Кремена Николова и Антон Мартинов - българка и руснак, които често свирят заедно и все по-често - без друг акомпанимент.


Цигулковото дуо е интересен и предизвикателен ансамбъл. В първите два албума, вече реализирани от изпълнителите, са включени произведения от барока и съвременни пиеси с барокови елементи. Антон Мартинов е автор на някои от сюитите в Music for Two, а идеята е във всеки компактдиск да има и поне едно произведение с фолклорни мотиви от различни държави. Първите избрани са от Швейцария и България.

След успеха на първите два албума от поредицата Music for Two и положителните отзиви от професионалисти и люботели, Кремена Николова и Антон Мартинов пристигат в България за турне, което започва на 29 септември в Първо студио на БНР и ще продължи на 30 септември в Радио Пловдив, а в първите дни на октомври в Казанлък, Бургас и Сливен.

В интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" цигуларката Кремена Николова изрази радостта си от предстоящата среща с родната публика. Чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!