Братята Веско и Мартин Пантелееви заедно на сцената по покана на Софийската филхармония

Братята Веско и Мартин Пантелееви
Снимка: Софийска филхармония

На 26 октомври от 19 часа в зала "България" Веско Пантелеев-Ешкенази ще солира, а Мартин Пантелеев ще дирижира Софийската филхармония по покана на новия директор Найден Тодоров. Ще прозвучат Концерт за цигулка и оркестър №5 от Волфганг Амадеус Моцарт и Симфония №1 "Титан" от Густав Малер.

За мен винаги е чест да съм на софийска сцена и със Софийската филхармония - израснал съм с този оркестър от дете и за мен той означава много! Наистина животът ми минава малко по малко, връщайки се към този оркестър, така че за мен е много важно. А сега с Мартин да сме заедно на софийска сцена отново - за нас също е събитие и се надяваме да зарадваме публиката - сподели Веско Пантелеев-Ешкенази в интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт".

Мартин Пантелеев добави:
Искахме да направим едно малко дежавю отпреди 13 години, когато аз дебютирах със Софийска филхармония с Малер - Първа симфония. Тъй като сега е едно малко завръщане към София, искахме да си спомним тези времена.

Интересни подробности разказват двамата именити музиканти за избора си на програма, за срещата си преди броени дни с плевенската публика и за предстоящите си ангажименти през новия сезон. Чуйте интервюто и документални записи от предишни техни концерти със Софийската филхармония в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!