Сотир Цацаров: Тезите на подсъдимия Иво Прокопиев няма да получат коментар от ръководството на прокуратурата

Основната версия по разследването на покушението срещу Иво Стаменов е свързано със служебните му задължения

Снимка: БГНЕС
Основната версия за нападението срещу високопоставения данъчен служител Иво Стаменов е посегателство, свързано със служебните му задължения, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров в Чирпан.


Обвинител номер едно коментира и темата за новия антикорупционен орган, като отбеляза, че е бил против това този орган да притежава собствена техника за прилагане на специални разузнавателни средства: Това го казах на глас и в Народното събрание и мисля, че то бе взето предвид. Все пак това е едно разумно решение - не бива да позволяваме повече от една или повече от две служби да притежават техника, с която да използват специални разузнавателни средства, каза главният прокурор и подчерта, че е оптимист за работата на новата антикорупционна агенция:

Естествено, че очаквам да проработи! Ако някой смята, че този орган се създава, за да имитира дейност или да не проработи, според мен, е сгрешил. Друг е въпросът, че създаването на този орган бе терен на политически сблъсък, но за съжаление у нас действителността е такава - всичко е терен на политически сблъсък.


Главният прокурор категорично отрече да оказва натиск или да се меси в работата на Комисията за отнемане на незаконно имущество във връзка с казуса "Прокопиев":

Казал съм го и ще го повторя още веднъж - тезите на подсъдимия Иво Прокопиев няма да получат коментар от ръководството на прокуратурата.

Интервюто на Венелина Попова със Сотир Цацаров чуйте от звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53