Христо Христо ни разкрива красотата на флейтовия бароков репертоар

Веднага след обучението си в Националната музикална академия в София, Христо Христов заминава да учи в Германия - първо в Берлин, а после и в Лайпциг, където специализира старинна музика. Повече от 20 години свири на германска сцена, но следи отблизо и развитието на родната култура. 

Христо Христов е в България за поредица от концерти, посветени на музиката на композитора Йохан Йоахим Кванц - 320-годишнината от неговото рождение стана повод в световен мащаб да се проведат много концерти и събития с негови произведения. Българският изпълнител от години изследва не само репертоара, но и трудовете на Кванц, посветени на методиката за свирене на флейта.

Първият концерт беше на 6 февруари в камерната зала “България”, а следват още два - на 8 февруари в залата на Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” от 18 часа и на 11 февруари в Перник - матине с камерния оркестър “Орфей” под диригентството на Райчо Христов.

Още много интересни подробности за откритията на Христо Христов и за програмите, които е подготвил за различните концерти, можете да чуете в интервюто за предаването “Алегро виваче” по “Хоризонт” - в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!