Произведения за кларинет и виола от Макс Брух в нов албум на българския музикален пазар

Снимка: Р. Михова

Прекрасен нов компактдиск беше представен в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Записите в него са направени в Първо студио на Българското национално радио. Албумът е посветен на музиката на Макс Брух и излиза на музикалния пазар точно навреме за отбелязването на 180-годишнината от рождението на германския композитор.

Този диск събира в едно Концерта за кларинет, виола и оркестър опус 88 от 1911 г. и създадените в същия период Осем пиеси за кларинет, виола и пиано. В главните роли тук влизат Данчо Радевски – кларинет и Огнян Константинов – виола, високо ценени солисти и оркестрови водачи – Радевски в Симфоничния оркестър на БНР, а Константинов – в камерния ансамбъл "Софийски солисти". Техни партньори в записите са пианистът Стефан Врачев - в цикъла от осем пиеси, и Радиооркестърът под диригентството на Григор Паликаров - в Концерта за кларинет и виола.


Подробности за идеята и изработването на компактдиска Данчо Радевски и Огнян Константинов разказаха специално за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Интервюто и откъс от албума чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!