Вечерта на добродетелите на Фондация "За нашите деца" ще се въоръжи с инструмента на изкуството

Първото и ексклузивно издание на най-голямото благотворително събитие – „Арт вечер на добродетелите“, организирано от фондация „За нашите деца“, тази година е с партньорството на е Сри Астари Расджид, извънреден и пълномощен посланик на Република Индонезия в Република България. 

„Тази година посвещаваме благотворителното събитие на връзката между изкуството, творчеството и себеизразяването на творците в нашето общество и това, кое то пък ние правим – помагаме на децата в нужда и даваме шанс те да развият своя пълен потенциал, т.е връзката между изкуството и инвестицията, и подкрепата на децата в риск в нашето общество – нашата социална кауза. На четвърти октомври ние ще очакваме хора, които да дойдат и да участват в благотворителното наддаване за малко над 70 произведения на изкуството. Това е изразяване на 70 творци – български и чуждестранни“, каза в „Хоризонт до обед“ Иванка Шалапатова изпълнителен директор на фондация „За нашите деца“.

Снимка

33,.3% от децата на възраст до 5 години живеят в бедност, сочат данните да миналата година. Затова в полезрението на фондацията са първо деца, които са в риск да бъдат изоставени от совите родители поради висока бедност, обясни Шалапатова и допълни, че обект на вниманието на фондацията са и деца, които живеят в специализирани институции. Към днешна дата в 36 такива домове в България живеят 846 деца, като 415 от тях са на възраст до 3 години.

„Нека да инвестираме в силните български семейства, така че когато има дете в криза, дете в риск, то да бъде обгрижено в сигурна семейна среда, а не в големия дом за деца“.

Център ателието „Николай Шмиргела“ пък посреща всички деца, включително и деца със затруднения.

Снимка

„Аз работя с техните тревоги. В последно време се повиши много нивото на тревожност при децата от семействата. Отделно работя с родителите им, както и с родители и деца заедно с различни терапии и виждам колко бързо детската психика,  или както аз я наричам – „душичката“, намира своите ресурси да се възстанови чрез боичките, глината, пясъка, фигурките. Те се изразяват много по-добре чрез символите, чрез изкуството, отколкото разговора, който ние очакваме“, разказа Юлия Банкова – художник.

Благотворителното събитие е на 4-ти октомври на ул. „Оборище“ 5. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53