Първият безплатен диспут по програма "Хоризонт" на БНР

"Предизвикателствата пред ЕС и българските интереси – Шенген, еврозона, енергийна сигурност, земеделски политики".

Това е темата на първия безплатен диспут по програма "Хоризонт" на Българското национално радио, който е за кампанията за европейски парламент и изборите 2 в 1, насрочени на 9 юни.

Той е за участниците от първата четвърт в списъка на партии, коалиции и инициативни комитети, съгласно изтегления в ЦИК жребий. 

Участват:

КП НИЕ ГРАЖДАНИТЕ (ПП БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ, ПП КОЙ – КОМПЕТЕНТНОСТ, ОТГОВОРНОСТ И ИСТИНА, ПП БЪЛГАРСКА РАБОТНИЧЕСКО – СЕЛСКА ПАРТИЯ) - Светозар Съев - председател на коалицията и 16-и в листата;

ПП ВЕЛИЧИЕ - Николай Марков - водач на листата;

ПП БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ - Иво Русчев - 4-ти в листата;

ПП ЗА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ - ген. майор Валери Григоров - водач на листата.

Водещ на диспута е Ирина Недева. 

По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дебатът за Европа: Визиите на петимата водещи кандидати за лидер на ЕК

В пленарната зала на европарламента в Брюксел започва дебатът между водещите кандидати за председателството на ЕК. Участието си в него са потвърдили: Валтер Байер (Австрия, Европейска левица), Сандро Гоци (Италия, Renew Europe Now), Урсула фон дер Лайен (Германия, Европейска народна партия (ЕНП), Тери Райнтке (Германия, Европейски зелени) и..

публикувано на 23.05.24 в 16:00

770 секции в чужбина, в 1/3 – машини. МВнР праща 700 представители

Над 700 представители на държавата ще бъдат командировани за изборите на 9-и юни, за да помагат в работата на секции в чужбина, съобщиха от Министерството на външните работи. Секциите зад граница са близо 770 в 60 държави. В около една трета от тях ще има и машина за гласуване. Най-много секции по традиция ще има в Турция - 166,..

публикувано на 23.05.24 в 13:15

Кандидатите на председател на ЕК на дебат в европарламента

В Европейския парламент в Брюксел днес ще се проведе дебат между водещите кандидати за председател на следващата Европейска комисия. Той е организиран от Европейския съюз за радио и телевизия, част от който е БНР. В дебата ще участва настоящият председател на Комисията Урсула фон дер Лайен от Европейската народна партия, която се бори за..

публикувано на 23.05.24 в 09:15

Бургаски моряци от кораба "Дружба" ще гласуват в открито море

И на тези избори ще има секционна избирателна комисия на борда на моторен кораб „Дружба" на изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни 2024 г. Това реши Районната избирателна комисия. Р азпределени са членовете в ръководствата на СИК на плавателния съд и е определена нейната численост. Решението подлежи на..

публикувано на 22.05.24 в 16:00

Предизвикателствата пред ЕС и българските интереси – диспут по програма "Хоризонт"

Втори безплатен диспут по програма "Хоризонт" на Българското национално радио за кампанията за европейски парламент. Той е предназначен за участниците във втората четвърт от списъка на партии, коалиции и инициативни комитети, съгласно изтегления от ЦИК жребии. Темата на дискусията е: "Предизвикателствата пред ЕС и българските интереси..

публикувано на 22.05.24 в 14:05

Консултации с парламентарните групи за СИК-овете в чужбина

Консултации с парламентарните формации от 49-то Народно събрание за съставите на секционните избирателни комисии зад граница ще проведе днес Централната избирателна комисия (ЦИК). Формациите трябва да дадат предложения за членове, включително и резервни за секциите, в които на 9-ти юни ще гласуват сънародниците ни в чужбина.  В консултациите..

публикувано на 22.05.24 в 07:30

Зелената евросделка – какво е бъдещето на България? Диспут по Радио София, БНР

Eвропейският парламент и Зелената сделка – какво е бъдещето на България?  Кръговата икономика, транспортният сектор и трансформация на мините… Това е темата и на втория безплатен диспут по БНР Радио София с водещ Лъчезар Христов. На въпросите му сега ще отговарят представители във втората половина от списъка на партии, коалиции и..

публикувано на 21.05.24 в 16:00

Диспут по Радио София: EП и Зелената сделка – какво е бъдещето на България?

Eвропейският парламент и Зелената сделка – какво е бъдещето на България? И още: Кръговата икономика, транспортният сектор и трансформация на мините… Това е темата на първия безплатен диспут по БНР Радио София с водещ Лилия Големинова.  На въпросите ѝ ще отговарят представители от първата половина от списъка на партии, коалиции и..

публикувано на 20.05.24 в 16:05

Най-много избирателни секции ще има в Турция за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия определи местата и броя на избирателните секции в държавите, в които ще се гласува на 9 юни т.г. за национален и за европейски парламент. Най-много избирателни секции ще има в Турция – 166. В Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия те ще бъдат 118, в Германия – 103, в Испания – 64, в САЩ – 55, в Италия..

публикувано на 18.05.24 в 17:10

Дискусия по "Хоризонт": Какъв е големият залог за бъдещето на ЕС и мястото на България?

Европа на кръстопът: Какъв е големият залог за бъдещето на ЕС и мястото на България? Това е темата на първата безплатна дискусия по програма "Хоризонт" на Българското национално радио. Дискусията е за лидери на партии и съпредседатели на коалиции или водачи на листи от извънпарламентарно представени партии и коалиции в 49-ото Народно..

публикувано на 18.05.24 в 10:05