image/svg+xml

АКТУАЛНО

„Екзакта Рисърч Груп”: ГЕРБ води с 3% пред БСП, възможен е и шестпартиен парламент

„Екзакта Рисърч Груп” проведе национални представителни изследвания в началото, в средата и в края на изборната кампания. Изследването в самия край на кампанията – четири дни преди вота за парламент показва, че на 26 март 2017 г. биха могли да..

публикувано на 24.03.17 в 11:19

Геновева Петрова: Отношенията между България и Турция могат да повлияят на колебаещите се за кого да гласуват

Изострените отношения между България и Турция, както и акциите по границата против т.нар. "изборен туризъм", ще повлияят на част от избирателите, които все още не са решили за коя партия да гласуват в неделя. Това каза в предаването "Преди всички"..

публикувано на 24.03.17 в 11:03

Ваня Нушева: В кампанията имаше един положителен и един негативен факт

Наблюдателите на "Прозрачност без граници" за пореден път ще следят за честното и демократично провеждане на вота. В предаването "Преди всички" програмният директор на асоциацията  Ваня Нушева  обясни какво ѝ е направило впечатление в тази кампания:..

публикувано на 24.03.17 в 10:19

Христофор Караджов: Има голямо желание да се гласува сред българите в САЩ

В Съединените щати на изборите ще се гласува в 35 секции, колкото е лимитът по закон. Най-много са те във Флорида, Калифорния и Илинойс. ЦИК дори се принуди да се откаже от някои от местата, за които имаше подадени заявления, за да се вмести в законовия..

публикувано на 24.03.17 в 09:36

Борислав Мавров: Има нарастващ интерес към нашата платформа за ориентиране на избирателя

Две платформи помагат да избирателите да се ориентират колко близо до техните собствени разбирания стоят предизборните програми на партиите и коалициите, които се явяват на изборите. След отговор на въпроси те показват коя е най-близката до възгледите на..

публикувано на 24.03.17 в 09:20

Ива Таралежкова: Партиите излязоха късно с платформите си, с които хората да се запознаят

Партиите, които ще участват на изборите, издадоха много късно своите платформи, с които хората да могат да се запознаят, заяви в предаването "Преди всички"  Ива Таралежкова  от Форум "Гражданско участие". Тази организация се зае да прочете някои от..

публикувано на 24.03.17 в 08:25

МВР показа как ще се проверяват секциите, в които гласуваме

Полицията и общинските власти показаха днес как на практика ще се проверяват изборните секции у нас, преди да бъдат запечатани преди вота в неделя. Място на демонстрацията се оказа едно от рисковите за купуване на гласове села в Софийска област..

публикувано на 23.03.17 в 15:43

"Алфа Рисърч": 2,6% преднина на ГЕРБ пред БСП сред твърдо решилите да гласуват

2,6% преднина на ГЕРБ (31,7%) пред БСП (29,1%) сред твърдо решилите да гласуват. Това отчита националното представително проучване на "Алфа Рисърч" в навечерието на предсрочните избори за 44-тото Народно събрание. Изследването е проведено в периода 20-22..

публикувано на 23.03.17 в 14:50

Какво очакват жителите на Разград и Плевен от новите депутати

Как избирателите видяха, чуха политическите послания? Ориентираха ли се за кого да гласуват? Какво ще очакват от новите народни избраници? В Плевен кандидатите за народни представители почти приключиха кампаниите си. Прави впечатление..

публикувано на 23.03.17 в 14:30

ЕСТАТ: ГЕРБ води с 2,6% пред БСП, шест партии влизат в новия парламент

Проучване на ЕСТАТ дни преди вота показва висока готовност за гласуване - 65% са категорични, че ще упражнят правото си на глас на 26 март. Изследването на общественото мнение агенцията е направила между 8 и 15 март и е финансирано със собствени..

публикувано на 23.03.17 в 12:35

АФИС: Темата "Турция" доведе до съществени електорални пренареждания

Дни преди извънредните парламентарни избори все още остава неясен отговорът на въпроса кой ще е победителят. С равни възможности за първо място са двете водещи партии БСП и ГЕРБ, като БСП има предимство сред твърдо решените да гласуват, а ГЕРБ все..

публикувано на 23.03.17 в 12:26

Михаил Константинов: Изборната ни система е напълно защитена

Опити за намеса в нашите вътрешни работи има, но аз съм напълно убеден, че те ще бъдат безуспешни, както са безуспешни и до този момент.   Нашата изборна система е напълно защитена, защото тя не използва електронен пренос на данни! Дори целият интернет..

публикувано на 23.03.17 в 09:40

Пламен Узунов: Няма нужда от допълнителни мерки за охрана на границата с Турция заради изборите

Няма нужда от допълнителни мерки за охрана на пропускателните пунктове по границата с Турция, заради очаквана ескалация около деня на парламентарните избори, обяви служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов . Засега мерките, които..

публикувано на 22.03.17 в 19:05

Станислав Стоянов: Намалява интересът на избирателите към малките алтернативни играчи

При евентуална по-висока активност на изборите над 50%, по-скоро се очертава не толкова фрагментиран парламент с по-малко формации и не толкова големи варианти за коалиции. Това прогнозира социологът Станислав Стоянов от „Алфа рисърч“ в предаването..

публикувано на 22.03.17 в 12:44
Подкасти от БНР